maanantai 26. syyskuuta 2022

25.9.2022 Kisakauden avaus

Aloitimme kisakauden Ylämaalla Kasarissa Valjakkosamojedien REK-kokeessa joka oli samalla Valjakkosamojedien jäsenkilpailu. Päivä oli vähän lämmin vaikka lämpotila ei tainnut nousta ihan viiteentoista mutta aurinko paistoi. 
Sammarivaljakoita starttasi 2-koiran luokassa 4 valjakon verran. Ajoimme kaksi kertaa noin 5,4 km lenkin ja lenkkien välillä oli noin kolmen tunnin tauko.

Koirat lähti tuttuun tapaan tosi innoikkaina juoksemaan mutta vauhti tasaantui aika nopeasti. Hyvin alkumatkasta meidän jälkeen lähtenyt malamuuttivaljakko sai meidät kiinni ja ohitti meidät. Ohituksen jälkeen muutit päätti keventää oloaan, joten pysähdyttiin odottelemaan että pääsevät hyvin jatkamaan matkaa. Loppumatka mentiinkin sitten aivan keskenään omaa vauhtia. Maizalla oli vauhti kunnolla päällä mutta Ripan meno tuntui vähän tahmealta, siististi poika ravasi mutta lentoon ei kuitenkaan päässyt.

Eka startti.

Ekan lenkin maaliintulo.


Toiselle lenkille lähdettiin taas kovalla innolla ja nyt tuntui Ripalla kulkevan Maizaa paremmin. Saatiin ennen puolimatkaa edeltä startannut sammarivaljakko kiinni ja ohitettiin ne mallikkaasti. Heti ohituksen jälkeen pysähdyin hetkeksi että saan malamuuttivaljakolta ohitusluvan ja sitten taas mentiin. Ohitetut valjakot jäi yllättävän helposti taakse ja Maizakin lopetti taaksepäin kuikuilun. Maaliin oli matkaa varmaan joku 300 metriä kun kuulin takanta ohittamamme malamuuttivaljakon saavuttavan meitä. Siitä alkoi kova loppukiri ettei muutit pääse meistä maalisuoralla ohi. Hienosti Maiza ja Ripa jaksoi vielä rutistaa viimemetrit ja saatiin pidettyä muuttivaljakko takanamme.

Tulokseksi saimme hienosti REK2 ja sijoituimme toiseksi.🏆🎉

Toinen startti.

Urakka kohta ohi, toinen maaliintulo.


Kyllä saa taas olla tyytyväinen meidän blondikaksikkoon, hyvin tekivät töitä lämpimässä kelissä. Ripan menoa katsellessa tuli mieleen, että meidän viimeistelylenkillä tekemämme kissakuperkeikka taitaa tuntua pojan kropassa. Aiemmin viikolla kävimme ajamassa ja kaaduin elämäni ensimmäisen kerran oikein kunnolla valjakon kanssa kissan takia. Nyt on hyvä jäädä odottelemaan seuraavia kisoja ja hoitaa sekä kuski että koirat taas kisakuntoon. 💪


Kuvat 📷 Anu Heikkinen

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti