sunnuntai 4. lokakuuta 2020

REK-kilpailukoe 3.10.2020

Lähdimme viettämään koirien kanssa mukavaa päivää Ylämaalle Koulukumpuun. Osallistuttiin Valjakkosamojedien järjestämään rekikoirien kilpailukokeeseen, joka oli samalla Valjakkosamojedien jäsenkilpailu. 

Kokeeseen osallistui 5 malamuutti valjakkoa ja 4 samojedi valjakkoa. DR2 luokassa ajoimme 2 kertaa noin 5 km lenkin. 
Ensimmäinen starttimme oli klo 10:06 heti malamuuttin perään. Ripa ja Maiza lähti hurjalla innolla uralle tavoittelemaan Hannan malamuutti valjakkoa. Maizan into lopahti ennen puoliväliä, kun ei saavutettu edellä meneviä, eikä takanta tultu meidän ohi. Ripa meni omalle tyylille tyypillisesti tasaista vauhtia eteenpäin. Onneksi Maiza innostui aina välillä juoksemaan, niin ei ollut Ripalle niin rankkaa.

Ripa ja Maiza kemon kanssa ekan lenkin jälkeen.

Toiselle lenkille starttasimme klo 13:06 taas ensimmäisenä sammarivaljakkona malamuuttien perään. Lähdössä oli taas molemmilla intoa, mutta Maizan innostus laantui ekaa lenkkiä aiemmin. Onneksi saimme kaksi malamuutti valjakkoa kiinni noin parin kilsan jälkeen, niin Maizakin sai uutta intoa menemiseen. Hetken menimme keulassa kolmen valjakon ryppäässä, kunnes toinen malamuutti valjakoista meni meidän ohi reitin puolimatkassa. Hetken päästä toinenkin malamuutti valjakko meni myös meidän ohi. Ripa alkoi hyytymään ja välimatka malamuutteihin kasvoi tasaiseen tahtiin. Maiza yritti kovasti tehdä töitä ja Ripakin tsemppasi hienosti. Koirat jaksoi repästä kunnon loppukirin vielä loppusuoralla. Oli mahtavaa saapua maaliin ensimmäisenä sammarivaljakkona koirien juostessa iloisena loppuun asti.

Ripa ja Maiza kisasuorituksen jälkeen.

Hienosti alkoi meidän viralliset kilpailut. Osallistuimme ensimmäistä kertaa REK-kokeeseen ja heti saavutettiin kilpailun ylivoimainen voitto sekä REK1 molemmille koirille.🏆🏆

Me palkintojen jaon jälkeen.😍

Olen todella ylpeä meidän musteista.😍 Treenaaminen meillä on ollut todella vähäistä ja erittäin epäsäännöllistä, enemmin ollaan vaan oltu ja metsälenkeistä. Hyvät on geenit humppanoilla, kun tykkäävät juosta ja tehdä kuskin kanssa yhteistyötä.
Onni on omistaa kaunis toimiva rekikoira tai kaksikin.😍💖💖

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti